Wet Maatschappelijke Ondersteuning 

Wanneer het zelf niet lukt structuur aan te brengen of je huis op orde te krijgen, dan is een beetje hulp erg welkom. Vooral wanneer je lichamelijke klachten, psychische uitdagingen of niet-aangeboren-hersenletsel hebt.

De WMO is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft, om de zelfredzaamheid te vergroten. De WMO is er ook voor mensen die hulp nodig hebben om mee te doen in de samenleving.

Mrs. Professional Organizing heeft sinds 2021 een overeenkomst met de Gemeente Breda voor Zorg In Natura. In West-Brabant kan begeleiding geboden worden via een Persoonsgebonden Budget.

 

De aanvraag

Een uiteindelijke toewijzing van Begeleiding kan via een PGB Of Zorg in Natura.

Heb of wil je de begeleiding zelf inkopen met een budget dat je krijgt vanuit de overheid, dan kies je voor een PGB. Wil je deze administratieve rompslop niet? Dan kun je kiezen voor Zorg in Natura.

De aanvraag voor de gemeente Breda gaat als volgt:

  •  Ga naar www.breda.nl/vragen-over-hulp-en-zorg
  • Neem rechtstreeks contact op via het telefoonnumer of vul het contactformulier in
  • Er wordt contact met je opgenomen door Zorg voor Elkaar Breda. Dit is een samenwerkingsverband van diverse zorgverleners en de gemeente
  • Zij nemen binnen twee werkdagen telefonisch contact op bekijken samen met jou of Opruimcoaching inderdaad de juiste oplossing is.

Heb je hulp nodig bij het doen van deze aanvraag? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 

Mrs. Organizing - Rust en ruimte in je huis en in je hoofd.

Hoe ziet de begeleiding er uit?

We starten met een kennismakingsgesprek. Is er een klik, voel ik goed aan wat je nodig hebt en is er vertrouwen om samen aan de slag te gaan?

Vervolgens maken we samen een begeleidingsplan met haalbare doelen, binnen de tijd die door de gemeente gegeven is. Denk aan een opgeruimd huis krijgen en houden, plannen en prioriteiten stellen, regie voeren over het huishouden, administratie op orde brengen, etc.

Middels wekelijkse opruimafspraken gaan we gestructureerd werken aan deze doelen en houden we een logboek bij zodat je zelf ook kunt zien welke vooruitgang is gemaakt.

Tussendoor vind een evaluatie plaats om te bepalen of we op de goede weg zijn.

Blijkt dat we meer tijd nodig hebben? Dan vragen we een verlenging aan bij de gemeente.

Zijn de doelen behaald? Dan houden we altijd nog even een vinger aan de pols en schakelen we bij indien nodig.

Ik heb Mandy benaderd om wat orde in ons ‘chaotische’ huishouden met 2 jonge kinderen te scheppen. Ons huis oogde netjes, maar achter (kast)deuren waren er ronduit te veel spullen zonder structuur en een logische plek. Mandy heeft mij/ons heel goed geholpen met ontspullen en organizen. Ze is daadkrachtig, vriendelijk en kijkt heel goed wat voor jou werkt en bij jouw situatie past zodat je het ook in de toekomst zelf kan voortzetten. Ik zou haar zeker aanbevelen als je ook behoefte hebt aan meer overzicht en structuur.

Rosanne

Over mij

Ik ben Mandy van Rijthoven, 37 jaar, geboren en getogen in Breda en sinds 2013 woonachtig in het mooie Princenhage.

Ik was tot een paar jaar geleden een echte perfectionist. Alles moest goed en wel meteen. De lat lag ergens in het heelal en ik moest en zou altijd de beste zijn. Structuur en plannen is altijd al mijn ding geweest. Tot mijn moeder overleed, mijn baan niet meer genoeg voldoening gaf en de balans de verkeerde kant uit schoot…

En toen was hij daar: de onvermijdelijke burn-out. Van deze burn-out, maar juist ook van het herstel, heb ik ontzettend veel geleerd.

Er is rust, ruimte voor ontspanning en tijd voor die dingen die me écht gelukkig maken.

Dit maakt dan ook dat ik hiervan mijn kracht heb gemaakt en mijn eigen bedrijf ben gestart als Opruimcoach.

Ik ben Mrs. Professional Organizing en ik gun jou ontspanning door structuur en rust en ruimte in huis en hoofd.

Vul dit formulier in en ik neem contact op

SoClever opbershop
Logo NBPO