Vorige week deed ik een klein onderzoek over grenzen. En dan vooral waar je aan merkt dat je er overheen gaat. Want dat het gebeurt, daar zijn we het allemaal wel over eens,

Dat onderzoek komt niet uit de lucht vallen natuurlijk. Ik zat zelf weer even in mijn eigen bubbeltje, die mij beschermt tegen overprikkeling en over-enthousiasme. Want ook ik was (en ben) daar heel goed in; over die grenzen heen gaan.

 

Een HSP’er met FOMO, astma en een schildklierprobleem

Voor mijn burn-out deed ik dat niet, die bubbel. Ik wist niet dat ik hooggevoelig ben (ik kon misschien minder hebben dan anderen en was wat kleinzeriger, maar dat was het dan ook) en was ik vooral bezig met anderen. Wat zij deden, waar zij blij van werken en wat zij allemaal konden. Dat wilde ik ook.

Ik was ook vaak ziek. Verkouden, grieperig, hoofdpijn, migraine, vermoeid. Ik wist ergens wel dat dat kwam door de combinatie astma, een schilklierprobleem en te vaak te ver doorgaan, maar ik nam het ‘op de koop toe’. Want ik wilde nou eenmaal de sociale, gezellige, energieke twintiger zijn die altijd klaar stond voor anderen. Ik wilde geliefd en gewenst zijn.

Zonder weer heel diep op die burn-out in te gaan, heb ik wél geleerd dingen heel anders te doen. Mijn energie meer te bewaken, vaker naar mijn lichaam te luisteren en vooral ook meer te compenseren. Daarnaast zijn er mensen in mijn leven gekomen die me daarin stimuleren, die het begrijpen en die regelmatig hetzelfde ervaren (de wet van aantrekking?).

 

Een eigen bedrijf

“En dan begin je dus je eigen bedrijf?! Dat is wel het domste wat je kunt doen toch?! Om succesvol te zijn moet je nou eenmaal 80 uur per week werken. Alles geven en geen concessies doen.” Zoals je velen hoort zeggen.

En natuurlijk, als jij een 6 Figure Business wilt, moet je daar zeker een hele hoop voor laten. Passief inkomen is nog steeds keihard knallen (ondanks dat sommigen je anders doen laten geloven).

Maar ik hoef geen Six Figure Business. Ik droom niet van grote villa’s, dikke auto’s en status. Ik wil gewoon gelukkig zijn met wat ik doe, daar energie van krijgen en natuurlijk ook wat geld verdienen zodat we uit eten kunnen, concerten kunnen bezoeken en niet ieder dubbeltje om hoeven te draaien.

 

Reminders

Zo lang ik mijzelf herinner aan wat ik zelf wil, merk ik ook dat ik veel minder vaak over mijn grenzen heen ga.

Bij mij zit het vooral in meer intern dan extern zijn. Vaker voor mezelf kiezen, niet altijd mee doen met sociale activiteiten, bewust mijn weekenden inplannen en compenseren. Tegenover iedere activiteit met prikkels (auditieve prikkels zijn voor mij het ergst), een activiteit zetten waarin ik rustig alleen kan zijn.

De acceptatie dat het voor mij nu eenmaal het beste is om het zo te doen, is nog wel het moeilijkste geweest. Accepteren dat je lijf niet alles kan, dat het bij jou anders werkt dan bij anderen. Juist omdat ik zo graag overal aan mee wilde doen en alles wilde kunnen. FOMO is een heel bekend symptoom van mensen met HSP. En een verrekt lastige ook, omdat ze zo enorm tegen elkaar in druisen.

Het gaat dan ook helaas nog niet altijd goed. Zo heb ik nog steeds (te) vaak mijn telefoon in mijn handen en praat ik dat goed met: ‘maar het is voor een zakelijk doel’, of plan ik mijn weekenden nog steeds vaak vol en heb ik ook nog steeds last van FOMO.

Waar het om gaat is dat ik dat al veel beter doe dan 5 jaar geleden. Dat ik mezelf de rust en de ruimte gun, zodat ik de beste versie van mezelf kan zijn.

 

Een recent voorbeeld van mijn grenzen

Omdat ik in de lancering van mijn Flowganizing Academy weer over mijn grenzen heen ben gegaan, ga ik het anders doen.

Er komt geen wachtlijst meer, geen 6 weken campagne, geen deuren die sluiten, geen overkill aan e-mails. Ik ga je zo nu en dan, wanneer de woorden komen, inspireren met persoonlijke verhalen, mijn transformatie en tips & tricks voor meer Flowganizing in je leven.

Het is dus vanaf nu ook ieder moment mogelijk om aan de cursus te beginnen. En dan maak je lekker zelf de keuze of het op dit moment jouw pad is. Deal?!

Herken je mijn valkuilen? Wil je hier iets aan toevoegen? Wil je me wat vragen? Let me know! Kan heel eenvoudig door een reply op deze mail of een DM op Instagram.

Wil je meer informatie over de Flowganizing Academy? Klik hier.