Vorige week was voor mij een pittige. De Verloving was jarig en ik c-tijd betekent dat een gespreid feestje. Een verjaardagsweek dus.

Nu ben ik best goed met mensen, maar ik ben niet per sé goed met prikkels. Dit werd dus een uitdaging… En dat in fase 4 van mijn cyclus…

 

In de flow

Vol goede moed gingen we aan de slag met een planning. Hoe ging ik dat allemaal compenseren? Dat ik op de maandagochtend daarna niet alleen maar hoefde te slapen en ook nog wat energie over had?! En het is me gelukt! Door niet te willen werken, extra momenten voor mezelf in te plannen, magnesium, frisse lucht, niet al teveel wijn en/of slecht eten (oké dat laatste schoot er wat bij in). En nu zit ik dus op maandagmiddag na een flowochtend heerlijk in mijn element deze blog te schrijven.

Ik heb hierin door mijn burn-out, door al mijn ervaringen en door mijn eigen doorzettingsvermogen echt gevonden wat ik nodig heb. Ook al gaat het niet altijd even goed (Ik denk even terug aan mijn lanceringscampagne voor het online Flowganizing traject), ik weet me wel op tijd te herpakken. Dat is wat ik mocht leren en mocht gaan toepassen.

 

Over balans

Er zijn een hele hoop definities en beschrijvingen over balans, maar de mooiste vind ik nog wel:

“Op een natuurlijke manier controle en overzicht hebben en houden.”

In balans komen is niet zo moeilijk. Je bedenkt wat je wilt in een week, bekijkt of je voldoende tijd inplant om werk te compenseren en vult die resterende tijd met rust, sociale activiteiten en beweging (misschien denk je nu: “Dat vind ik helemaal niet zo makkelijk!”, stuur me een berichtje en ik kijk met je mee).

Wat pas echt moeilijk is? Balans houden. Denk maar eens aan de evenwichtsbalk. Je staat er zo op, maar er niet afvallen, dat is de kunst.

Het probleem is dat we vaak teveel tegelijk willen: gezonder eten, meer sporten, productiever werken, een leuke partner/moeder zijn, eerder opstaan, mindfullness toepassen en een schoon en opgeruimd huis. En dat het liefst allemaal deze week.

En daar gaan we dus de fout in. Alles wat je duurzaam wilt veranderen, bouw je duurzaam op. Het is niet voor niets dat je een actie minstens 14 keer moet herhalen voor het een nieuwe verbinding in je brein aanlegt en je dus een patroon verandert.

De vraag is dus hoe je de balans duurzaam in je leven verwerkt. Dat het een structurele balans is, in plaats van iets dat je in je leven brengt nadat je weer eens te lang door bent gegaan.

 

Persoonlijk

Ik zou willen dat ik nu dé lifehack voor je had. Maar helaas…. De één gaat goed op lange werkdagen, de ander niet. De één hecht veel waarde aan me-time, de ander niet. De één heeft een druk gezin, de ander is alleenstaand. Teveel factoren om rekening mee te houden.

Wat wel voor iedereen hetzelfde is? Je mag jezelf vragen stellen.

  • Wat is mijn wens?
  • Hoe ziet mijn ideale week eruit?
  • Waar voel ik me prettig bij?
  • Wat wil ik uitstralen?
  • Wat wil ik bijdragen?
  • Wat vind ik belangrijk?

Met deze basis ga je aan de slag. Stapje voor stapje, wens voor wens.

You go girl!

 

Zou je hier hulp bij willen? Is er iets wat je me wilt vragen?Ik ben er voor je! Met een gratis Flowganizing call kunnen we al heel veel tackelen.