Energie, ik heb er lang een soort haat-liefde verhouding mee gehad. En dan bedoel ik niet de spirutuele energie, maar de energie die door je lijf stroomt. Die maakt dat je fris als een hoentje uit bed springt of juist ervoor zorgt dat je de gordijnen dicht wil trekken en de hele dag onder een kleedje wilt liggen.

Die haat-liefde verhouding zorgde ervoor dat ik vaak gefrustreerd was. Waarom konden anderen wat ik niet kon? Waarom was een hoog energielevel mij niet gegund en waarom was ik altijd degene die geen puf meer had?

Vooral die frustratie zorgde natuurlijk voor nog meer energielekken en als een volleerde neerwaartse spiraal ging ik door het leven.


Geen quick fix

En nu gaat menig blog verder met: ‘maar toen zag ik het licht’, ‘en toen zorgde de burn-out voor een wonder’ en ‘maar toen ik dat of dat hoorde, gooide ik het roer om’. Als je daarop zit te wachten, de quick fix voor stabiliteit, balans en altijd goeie zin, stop dan maar met lezen. Want die kan ik je niet geven!

Zelfs al is energiemanagement één van de belangrijkste thema’s in mijn werk, ook ik loop er nog steeds tegenaan. Gelukkig lekt het bij de loodgieter ook en vallen bij een timmerman de keukenkastjes uit elkaar….

Zo waren de afgelopen weken waren echt weer een uitdaging. De zomer stond voor de deur, beperkende maatregelen werden opgeheven en het sociale leven werd nog meer opgeschroefd. Hoe voorkom ik de sociale katers?

We kwamen daarnaast voor een flink aantal uitdagingen te staan voor de bruiloft, lees: auto dubbel geboekt, DJ op vakantie, bruiloft stond niet meer in de agenda van de diner- en feestlocatie.

Dit alles zorgde er dan ook voor dat mijn hoofd niet meer op Insta verscheen, de creativiteit ver te zoeken was en mijn agenda (ja zelfs de mijne!) af en toe chaos was. Dubbele of juist vergeten afspraken en te weinig tijd voor ontspanning.

En dan heb ik ook nog het ‘geluk’ dat mijn lijf het er niet mee eens is. Een peesontsteking (de tweede dit jaar), longen die tegenstribbelen, darmen die protesteren en een nachtrust die verre van ideaal is.

 

Oogsten

En toen, na even diep graven in mezelf en een flinke huilbui, wist ik het. Zoals mijn cyclus mij in mei al voorspelde door te shiften naar Nieuwe Maan: het is tijd om te oogsten. Het is tijd voor Mandy. Dat vuurtje waarmee je al die tijd hebt gezaaid is aan het smeulen, je hebt verteld wat je wilde vertellen. Nu is het tijd om ruimte te maken om te ontvangen. Nu is het tijd om te stralen.

En oh boy dat heb ik geweten! Met als hoogtepunten: De Verloving heeft na anderhalf jaar eindelijk een toffe baan bemachtigd! Afgelopen weekend mocht ik een fantastisch Vrijgezellen-weekend beleven vol prachtige woorden van mijn besties en de agenda is nagenoeg vol met toffe opdrachten, kennismakingen, business-buddy sessies én ontspanning.

 

Vertrouwen

Dit is dan ook mijn boodschap aan jou: houd vertrouwen. Houd vast aan je eigen wensen en dromen. Luister naar je energielevels. Dan komt het geluk écht jouw kant op.

Liefs,
Mandy